Categories
Helse Klima

Verden blir betydelig grønnere

Planeten vår blir mye grønnere og mer fruktbar på grunn av CO2-gjødsling fra luften, noe som er til stor fordel spesielt i tørre og fattige land.

Siden 1980 har et landområde på størrelse med tre ganger USA blitt dekket med vegetasjon. Veksten har skutt fart det siste tiåret, og spesielt Afrika og Asia har blitt betydelig mye grønnere, men dette vil ikke miljøvernerne snakke om.  

Planter vokser fortere og krever mindre vann når CO2-nivået i luften øker. Plantene tar opp CO2 gjennom porer, og mer CO2 i luften gjør at plantene holder bedre på fuktigheten, fordi de lukker porene sine så snart de har spist seg mette på CO2.

Dagens nivå med 410 ppm CO2 er så lavt at det har ingen betydning for kvaliteten på luften vi puster inn. I drivhus trives planter best med 2 000 ppm. Innendørs puster vi normalt inn 1 000 ppm CO2, og vi må opp i verdier på 5 000 ppm over tid før det kan bli et helseproblem for oss. 50 000 ppm CO2 regnes som dødelig. 

Dersom CO2-nivået kommer under 150 ppm vil fotosyntesen stoppe og alle planter dø. Vi var faktisk nært et nivå så farlig lavt at det kunne ha utslettet alt liv på jorden for 200 år siden, så hvorfor er det ingen som utrykker glede over at det ikke skjedde?

Les mer om hvordan verden blir grønnere på Bjørn Lomborgs Twitter

Nye økosystemer

I Greta Thunbergs emosjonelle tale hører vi at: «People are suffering, people are dying. Entire ecosystems are collapsing.»

Men sannheten er at det blomstrer stadig opp nye økosystemer på de enorme landarealene som grønnes, og det blir lettere for folk å dyrke mat og leve i områder som tidligere var uten vegetasjon.

En annen gledelig nyhet er at siden temperaturmåling med satellitter startet i 1979, så har jordens temperatur vist seg å være forbausende jevn, noe som klart peker i retning av at temperaturene ikke øker i takt med CO2-nivået. Verden blir altså grønnere, men ikke varmere.

UAH står for «University of Alabama Huntsville», de bruker data fra NASAs satellitter les mer her.

Greta Thunberg sier at hennes barndom er ødelagt og at vi er i begynnelsen på en masseutryddelse. Men temperaturene har ikke økt i det hele tatt så lenge Greta har levd. Nå i 2023 er klodens gjennomsnittstemperatur ganske nøyaktig den samme som da Greta ble født i 2003.


Følg Avdekts: Facebookside


Vipps en slant til avdekt.no
Støtt vårt arbeid!







Flere gode nyheter

Da jeg skrev min første artikkel «Bærekraft eller smarte forretningsplaner» , var det få som kjente til de griske oligarkene i WEF, og hvordan de sprer klimafrykt for å tilrane seg makt, men denne vinterens skjedde det noe nytt i Davos.

Al Gores, som ingen tar alvorlig lenger, fikk et fullskala raserianfall i Davos. Al Gore fablet om 600 tusen Hiroshima-bomber, hav som koker, en milliard klimaflykninger, regnbomber og atmosfæriske elver som renner løpsk.

Oligarkene i World Economic Forum, som vil at vi skal spise insekter mens de selv spiser kobebiff og frakter inn luksusprostituerte med privatfly, er i internasjonal presse endelig blitt eksponert som de idiotene de faktisk er.

Greta Thunberg har kommet i opposisjon til Davos-eliten, og sier: «Menneskene som er her i Davos, er dem som forårsaker denne klimakrisen og er selve kjernen til problemet. Dette er menneskene som vi er avhengig av at skal løse dette problemet. Men de prioriterer ikke dette. De prioriterer seg selv. Det sier noe om hvor absurd situasjonen er. De vi virkelig bør lytte til, er ikke her. Istedenfor blir vi bombardert med budskap fra folk som i all hovedsak forårsaker krisen.»

Det blir spennende å følge med på Gretas utvikling, og se om hun etter hvert skjønner at hun bare har vært en brikke i de rike og mektiges spill om kontroll over verden.