Categories
Helse Journalisme Politikk

Konspirasjonsteorier som ble til virkelighet

Begrepet konspirasjonsteori ble etablert etter drapet på president John F. Kennedy i 1963.

CIA konkluderte raskt med at Lee Harvey Oswald var drapsmannen, og at Oswald opererte alene. Alle som stilte spørsmål til CIAs konklusjon ble stemplet for å drive med konspirasjonsteorier.

I dag vet vi at skuddet som drepte Kennedy ble avfyrt forfra, mens Oswald befant seg i en bygning bak presidentens bil. Dermed har den første og største av alle konspirasjonsteorier i historien blitt til virkelighet.

Om du ønsker å vite hvordan CIA klusset til etterforskningen av presidentens drap, så kan du se Oliver Stones film JFK Revisited: Through the Looking Glass

Konspirasjonsteorier om strømprisene

Hensikten med å stemple folk som konspirasjonsteoretikere er å få dem til å holde kjeft, ikke undre seg, ikke spørre eller granske og heller se en annen vei.

Vettuge folk som advarte oss om at ACER og utenlandskablene ville føre til økte strømpriser ble stemplet som konspirasjonsteoretikere av selveste Olje- og energiministeren. Vi betaler nå helt unødvendig høye strømpriser fordi makthaverne lykkes med å stoppe kritiske stemmer.

Hunter Bidens laptop

I 2020 avslørte New York Post e-poster som knyttet presidentens sønn Hunter Biden til korrupsjon i Ukraina.

New York Post hadde innholdet fra en laptop full av dokumentasjon om Hunter Bidens forretningsavtaler i Kina, Russland og Ukraina. Men all pressedekning om laptopen ble stoppet etter at 50 tidligere etterretningsoffiserer fra FBI og CIA signerte et opprop  hvor de hevdet at det hele var konspirasjonsteorier og falsk informasjon fra Russland.

Mørkleggingen av Hunter Bidens laptop varte i to år, og det forhindret trolig at Donald Trump ble gjenvalgt. Nå er det bekreftet at laptopen er ekte, og det vil bli en etterforskning i Representantenes hus.

Viruset fra Wuhan

I NRKs øyne var det en ellevill konspirasjonsteori at Coronaviruset fra Wuhan kunne stamme fra Coronavirus-laboratoriet i Wuhan. NRK-reporter Hallvard Sandberg hadde så stor tro på det kinesiske kommunistpartiets offisielle flaggermus-forklaring at han proklamerte «labb-lekkasje-teorien» som like tullete som fornektelse av global oppvarming.

Og på denne måten feiet han i samme slengen også vekk en annen godt underbygget påstand, nemlig at temperaturvariasjonene på jorda har et dårlig samsvar med variasjonene i CO2-nivået.

Vendepunktet i Coronatiden

Granskende, maktkritisk journalistikk har lenge vært fraværende, men helt i starten av Coronatiden så vi et vendepunkt. Pressen opphørte fullstendig å være presse og ble i stedet et maktorgan som kun fremmet myndighetenes og legemiddelindustriens narrativ.

Vi ble fortalt at vaksinene skulle virke mot smittespredning, forhindre sykdom og at vaksinen var trygg med få bivirkninger. Alle som tvilte på noe av dette ble stemplet som konspirasjonsteoretikere og farlige samfunnsfiender.

I en studie fra Ohio har man undersøkt 51 000 arbeidstakere og funnet ut at sjansen for å bli smittet av Covid øker med antall doser med vaksine. Altså, dess flere vaksiner du har tatt, jo større er sjansen for at du blir syk av Covid.

Skadene

I en fagfellevurdert artikkel om bivirkninger etter mRNA COVID-19-vaksiner kommer det fram at 1 av 800 vaksinerte fikk alvorlige bivirkninger. 1 av 800 er et enormt høyt tall. Aldri før har så mange mennesker blitt skadet av en vaksine og ennå vet vi ikke det totale omfanget av skadene.

I hele den vestlige verden registreres det nå en unormalt høy overdødelighet. I Storbritannia dør det 1 000 mennesker mer enn vanlig per uke, uten at noen vet hva det skyldes, og symptomatisk nok er det liten eller ingen vilje til å granske årsakene.

Det var mange medisinske eksperter som forsøkte å advare oss både om Covid-tiltakene og vaksinene, men disse ble jo som vi husker stengt ute fra det offentlige ordskiftet, stemplet som vitenskapsfornektere og konspirasjonsteoretikere, sensurert av Facebook og Google og fikk kontoene sine slettet på Twitter.

Lys i tunellen

Ordet konspirasjonsteori har mistet mye av sin stigmatiserende kraft, takket være alle avsløringene i den siste tiden. Folk er ikke lenger så redde for å bli stemplet, og det er alle dem som har benyttet seg av denne forslitte hersketeknikken som nå står igjen i forlegenhet, foreløpig bare beskyttet av regimetro stats- og pressestøttemedier som ikke publiserer avsløringene.

Jeg tror at fremtidige historikerne som ser tilbake på denne underlige tiden vi nå lever i, vil definere dem som har blitt stemplet som konspirasjonsteoretikere, som demokratiforkjempere.


Følg Avdekts: Facebookside


Vipps en slant til avdekt.no
Vipps er den eneste inntektskilden, så din støtte verdsettes høyt.

One reply on “Konspirasjonsteorier som ble til virkelighet”