Categories
Klima Politikk

Hvordan blir verdens rikeste enda rikere?

Erna Solberg besøker Klaus Schwab i World Economic Forum

Noen få hundre av verdens rikeste mennesker eier omtrent halvparten av all kapital som finnes på jorda, og de overtar raskt stadig mer av verdens ressurser. Hvordan er dette mulig?

World Economic Forum (WEF) en klubb for superrike, bruker nå slagordet: «You’ll own nothing And you’ll be happy», i en plan de kaller «the great reset». 

Grunnleggeren av WEF, Klaus Schwab, sier at «the great reset» vil feie over oss som en tsunami.

Planen er at storkapitalistene, i samarbeid med politikerne skal eie alt som finnes, og at de så skal leie det ut til oss igjen. Men for at vi skal godta denne tilværelsen som leilendinger, må vi først skremmes til å tro at vi ikke har noe valg, og til dette formålet er klimakrisen og koronakrisen nyttige verktøy.

Norge er på lag med verdens rikeste

For å gjennomføre sine planer trenger storkapitalistene politikere som spiller på lag med dem.

Vår statsminister gjør alt hun kan for å spille på lag med WEF, og promoterer storkapitalistenes bærekraftsmål, pøser ut milliarder til deres vaksineutvikling og fond, og lar dem forsyne seg av vår natur og våre subsidier til vindkraft.

Det grønne skiftet har gitt storkapitalistene en gylden anledning til å plassere sugerørene sine dypt inn i statskassene til de fleste vestlige land, hvor Norge som vanlig er best i klassen.

De superrike skal redde oss fra oss selv

WEF og FN sier at klimaendringer og pandemier truer stabiliteten i verden. Løsningen er at vi underkaster oss dem, og deretter skal de redde oss fra oss selv.

De lover at de kan regulere jordens temperatur for oss gjennom å redusere CO2-utslippene, og vaksinere oss mot farlige influensalignende epidemier. Vi må spise mindre kjøtt og reise mindre, sier de. Men slik skal vi alle bli trygge og lykkelige, uten eiendeler.

Kina og kullkraft

Men de superrike liker også å flytte fabrikkene sine til Kina for å øke inntjeningen. Nærmest all produksjon av elektronikk, tekstiler og forbruksvarer foregår derfor nå i Kina. For i Kina er det ikke fagforeninger som maser om lønninger og arbeidsforhold, så der kan de lage joggesko for 30 kroner paret og selge dem for en tusenlapp i Vesten.

Men fabrikkene i Kina drives av kullkraft, og CO2-utslippene der øker mer enn det vi reduserer i Vesten.

Superrikingene kunne ha lagt produksjonen til land med renere kraft, slik som Norge eller Frankrike. Så hvorfor velger de likevel å øke CO2-utslippene? Har de ikke lovet oss at de skal redde oss fra klimaundergang ved å redusere CO2-utslippene da?

Arbeiderpartiet og de superrike  

Espen Barth Eide var direktør World Economic Forum i fire år. Nå er han tilbake i Arbeiderpartiet og sier: «Klimakrisen er en nasjonal og global nødsituasjon». En udokumentert påstand helt tråd med budskapet til FN og WEF.

Espen Barth Eide sjonglerer penger, WEF og bærekraft
Er Espen Bart Eide storkapitalistenes eller Arbeiderpartiets mann?
 
 Da Sigvald Sveinbjørnsson fra Bergensavisen kritiserte Barth Eides bakgrunn, svarte Barth Eide slik: «jeg har sett en del i kommentarfeltenes mørke sider og på ytre-høyreblogger at det bygges en ide om at klimapolitikken er en slags merkelig allianse mellom storkapitalen og Greta Thunberg og FN og klimaforskerne…» 

Hvorfor mener Barth Eide at det er høyreekstremt å være skeptisk til alliansen mellom FN og storkapitalen? Men jeg undrer kanskje enda mer på hvorfor venstresiden ikke lenger er skeptisk til politikernes samkvem med kapitalistene

Er Kina drømmelandet?

Klaus Schwab skryter uhemmet av Kina.  Jeg tror rikingene elsker Kina, fordi det er så greit for dem å gjøre profitt der. De beundrer nok også kontrollen kinesiske myndigheter har over sin befolkning.

Så mon tro om Kina er selve malen for «The Great Reset»? At de ønsker at hele verden skal bli som Kina, hvor kapitalister og partipamper styrer en føyelig befolkning med frykt. Men hvorfor ønsker norske politikere å være med på denne planen? Jeg tror de ønsker seg et mer føyelig og ensrettet samfunn hvor de har mer makt, og med alt hva det medfører av personlige fordeler.

Den gode nyheten for deg er at det ennå ikke er for sent å stoppe dem, fordi de nemlig uniformerer seg. Og at vi ennå har makt til å fjerne dem før de gjør mer skade.

Så når du ser det runde bærekraftmerket med 17 fargenyanser på jakkeslaget til en politiker, så vet du at dette er en politiker som aspirerer til noe større enn å tjene Norge og dine interesser. Og det gjør det mye enklere for deg når valget kommer i September.


Følg gjerne avdekts Facbookside og Twitter


Vipps en slant til avdekt.no

Relaterte artikler