Norge skiller seg ut som landet med flest klimarealister, 24 prosent av oss tror ikke at menneskelig aktivitet påvirker klimaet i vesentlig grad.
Motstanden i kommentarfeltene har gjort journalist i Sandefjords Blad Lars Hjalmarsson frustrert, og han beskriver leserne sine som klimafornektere og kommentarfeltryttere med logiske brister.
Sist gang vi hadde en grundig debatt om klimavitenskap var i 2015, da nobelprisvinner i fysikk Ivar Giæver møtte klimaforsker Bjørn Samset i Underhuset på TV2.
Debatten med Giæver ble et så pinlig nederlag for Samset, at pressens etiske normer måtte legges om for å skjerme klimaforskerne. Dette resulterte i at det ble helt slutt på fri informasjonsflyt og åpne debatter om klimaspørsmål. Dermed ble Giæver den siste vitenskapsmannen som fikk si sin mening i norsk offentlighet.
Vulkaner og vanndamp
I følge den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA er den viktigste klimagassen vanndamp.
I fjor hadde den undersjøiske vulkanen Hunga Tonga-Hunga Ha’apai et utbrudd i Stillehavet. Vulkanutbruddet er det største som noensinne er registrert og røykskyen nådde 57 kilometer opp i atmosfæren.
Klimaforsker Dr. Robert Rohde har informert om at 150 millioner tonn vann på denne måten ble tilført stratosfæren, og at den øvre atmosfærens vannmasse økte med 15%. (Les mer på Værstat.)
I sommer har vi blitt teppebombet med presseoppslag om hetebølger, men pussig nok er det ingen av klima-journalistene som har vurdert noen sammenheng mellom vulkanutbruddet og de påståtte hetebølgene.
Vitenskap?
FNs klimapanels sjette hovedrapport figur 7.6 forteller oss at solinnstrålingen ikke har hatt noen effekt på klimaet fra 1750 og fram til dag. (Les mer om FNs solfornektelse her.)
Lars Hjalmarsson og klimaredaksjonene støtter dette synet, men det er ikke en særlig utbredt oppfatning blant folk flest. Men journalister bruke sensur og undertrykker disse meningene, og de omtaler aldri detaljer som kan avsløre hvor svak og politisert klimaforskningen egentlig er.
Sensuren har nå pågått så lenge, at vitenskapsfolk for lengst har gitt opp å kontakte redaksjonene. I mellomtiden har publikummet gått lei av den ensidige, dystopiske journalistikken og sier sin mening i kommentarfeltene i stedet. Og det er denne siste resten av ytringsfrihet noen journalister ser ut til å ville til livs.
Mantra
Kommunalpolitiker Eivind Trædal er 37 år, har ingen manerer og oppfører seg som en 14-åring. Dersom pressen hadde vært fri og demokratisk, ville kunnskapsrike og velartikulerte skribenter fått plass, og vi ville ikke ha merket noe til Trædal. Men med i dagens regisserte mediebilde er Trædal en stor stjerne, og hans skolestil-lignende skriverier får kronikkplass i Dagbladet.
Trædal sier tydelig det de fleste unge journalister mener, men som de ikke våger å si høyt, nemlig at kjetterne, klimafornekterne er dumme.
Eivind Trædal har forstått hvor mye kraft som ligger i gjentagelsen, men i blant blir hans gjentagelser så suggererende at de lyder som Hare Krishna mantraer.
I stedet for: «Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama» så går Trædals mantra mer som dette:
«Kloden Koker, Tro på FN, Tro på NRK, Tro på Dagbla, De som ikke Tror er Dumme, Dumme Dumme, Krise Krise, Farlig Farlig, Koke Koke».
Statsforvalteren advarer
Det ringte en underlig alarm på mobilen. Det var Statsforvalteren som ville advare meg om ekstremvær. Her var det vanlig høstvær, men nyhetene viste flom andre steder i landet. Mon tro hvorfor de sendte alarm til meg så langt unna uværet?
Gahr Støre vil ha oss til å tro at flom er en effekt av klimaendringene, og at han skal redde klimaet ved å kutte enorme klimagassutslipp på Melkøya.
Norge har som kjent ikke sin en egen atmosfære. Gassen vi sparer på å elektrifisere Melkøya blir brent et annet sted, så de globale utslippene av CO2 reduseres ikke. Det er ingen klimagevinst ved å elektrifisere Melkøya, så prosjektet må dreie seg om noe annet enn klima.
Jeg håper virkelig at borgerne med de lengste vintrene, som skal betale det hvite ut av øyet i strømregninger, nå våkner og bruker sitt billedlige språk til å gi Støre beskjed.
Bruk kommentarfeltene
1,3 millioner nordmenn forstår at FNs klimaforskning er svak og politisert, og det er et imponerende høyt tall når man tar i betraktning at pressen og politikerne spiller på lag for å desinformere oss.
Stempelet klimafornekter er blitt så forslitt og tåpelig, at det ikke er noe å bry seg om lenger. Kommentarfeltene er fremdeles åpne, så bruk dem mens du kan!
1,3 millioner nordmenn har betydelig markedsmakt, la oss bruke den. Det er ingenting edelt ved å spre frykt, angst og mismot, så be politikerne og journalistene om å holde opp. Send dem brev, ring eller send e-post. Spre informasjon til venner og kjente.
Og når du ser avisjournalister som omtaler leserne sine respektløst: Si opp abonnementet, og fortell dem i klartekst hva ytringsfrihet betyr.
One reply on “Farlige fornektere i kommentarfeltene”
[…] Farlige fornektere i kommentarfeltene […]