Categories
Klima Politikk

Når ble Høyre et sosialistisk parti?

Last Updated on 18 March 2021 by Kjell Schevig

Jeg har fulgt med på Høyres utvikling siden jeg var i Unge Høyre på 1980-tallet. Om noen da hadde fortalt meg at Høyre i fremtiden skulle ødelegge Norges natur for å bygge ulønnsom industri, ville jeg ledd av dem.

Om noen hadde fortalt meg at Høyre i fremtiden ville innføre avgifter på en bestanddel av luften vi puster i, så ville jeg trodd at vedkommende var splitter pine gal.  

Men slik har det altså blitt.

Solberg-regjeringens pengesluk

50 milliarder koster det å elektrifisere norsk sokkel. 25 milliarder skal brukes til CO2-fangstprosjektet Langskip. Og enda flere milliarder skal brukes til å sponse vindmøller.

Felles for disse prosjektene er at de koster enormt mye, og resulterer i lite eller ingenting. 

Eksempelvis endrer ikke en elektrifisering av norsk sokkel på det faktum at gassen som hentes opp vil bli brent.  Den blir bare brent et annet sted, og blir den brent ved for eksempel et gasskraftverk i Emden, vil strømmen som produseres bare gå tilbake til Norge igjen via Ernas strømkabler, og så ut igjen til de elektrifiserte plattformene i Nordsjøen.

Alt vi oppnår med denne politiske runddansen er bare å produsere dyrere strøm. 

Høyres klima- og miljøpolitiske talsmann

GISP2 iskjernedata fra Grønland som viser at nåtidens temperatur ligger under gjennomsnittet for tiden etter istiden

Høyres Stefan Heggelund holdt en Facebook-dugnad mot «klimafornektere» sammen SVs Lars Haltbrekkene, og sa at klimaendringene er voldsommere nå enn på «mange millioner år». La oss ta en nærmere titt på påstanden

Etter siste istid har det vært 9 perioder varmere enn nå, og flere ganger har økningene, og senkningene, vært voldsommere enn de 0,8 gradene vi har sett i de siste 160 årene. Nåtidens temperatur er faktisk under gjennomsnittet for tiden etter istiden.  Forskerne vet dette etter å ha analysert iskjerner på Grønland (kurven under).

Varmeperiodene var globale, og det er godt dokumentert, selv om NRK sier noe annet. Hardangervidda var skogkledt i de kraftigste varmeperiodene vi ser fra Grønland. Kina hadde også en flere hundre år lang varmeperiode vikingetiden, og Sør-Afrika var samtidig 3 grader varmere enn nå. Kineserne har også svært gode historiske nedtegnelser fra 2000 år tilbake, som beskriver svingninger på 160 til 180 år mellom varme og kalde perioder, som også sammenfaller med Lüdecke, Hempelmann og Weiss’ beregninger.

Like forbasket påstår Stefan Heggelund at: «menneskelig påvirkning er det eneste som kan forklare klimaforandringene som nå måles» og at «solens aktivitetsnivå er ganske jevnt».

Det er riktig at solens variasjoner er små, men de er sterke nok til å utløse et komplisert samspill med kosmisk stråling og skydekke. Helt siden astronomen Edward Maunder fant ut at mini-istiden skyldtes lav solaktivitet, har forskerne vært klar over at solen utløser store variasjoner i klimaet.

Jeg tror at Heggelund vet om den historiske og geologiske forskningen jeg her har nevnt. Han vet nok om solforskingen også, fordi han sier selv at han daglig blir kontaktet av folk som vil informere ham om slikt.

Men for å kunne fremme sin politiske agenda, må Heggelund feie slikt under teppet. Folk må ikke få vite at dagens temperatur er lavere enn gjennomsnittet for tiden etter istiden, for da vil de ikke finne seg i regjeringens politikk. Heggelund velger derfor å fortelle skrøner om et klima som har vært jevnt i millioner av år, samtidig som han misbruker sin maktposisjon til å stemple kritikere som «klimafornektere».

Jeg oppfatter Heggelunds mangel på redelighet og dannelse, som et sørgelig eksempel på Høyres moralske forfall.  

Hvor vil Høyre?

Høyrefolk tror at de kan skape et industrieventyr ved å pirke CO2 ut av luften, og grave det ned i bakken. Vikingenes langskip var derimot en innovativ suksess, som revolusjonerte skipshistorien, og er derfor en dårlig sammenlikning. 

Høyrefolk tror også at vindkraft til havs vil bli lønnsomt, til tross for at vindmøller på land, som det koster mindre både å montere og drifte, heller ikke lønner seg. All konservatisme, nøkternhet og realisme er borte fra dagens Høyre, og Høyrefolk har endt opp som ideologiserte drømmere.

Men det verste med Høyre er at de ikke lenger bryr seg om oss som bor i Norge. Høyre er i stedet fanatisk opptatt av å avgi norsk suverenitet for å tjene EU, FN og bærekraftsmålene til Verdens Økonomiske Forum, hvor det egentlige målet er å omorganisere hele verden.

Og alt hva vi borgere får igjen er mer avgifter, dårligere velferdstilbud og lavere pensjoner.

Følg gjerne avdekts Facbookside